Rok hledám strýčka Martina

A ani po roce toho všeho nejsem moudřejší, než na začátku. Bylo to září loňského roku, když mne napadlo své poznámky k hledání dát na internet. A pomohlo to. Alespoň trochu. Tolik, abych si utřídila myšlenky, vyčistila si hlavu. Doporučuji. Lepší, než psychiatr.
Za tu dobu jsem napsala zhruba půl milionu znaků, což jsou dvě třetiny rozsahu Šifry mistra Leonarda, kterou tu v diskusích někdo zmínil. To jen tak pro představu.

Padla tu otázka, jak dlouho ještě… Jak dlouho bude hledání strýčka trvat? Předně proto, že to vypadá, jako bych se utápěla v minulosti, jenže minulost, jak se ukazuje, není bezúčelná. Když nad tím tak přemýšlím, jsme někde ve dvou třetinách příběhu. Za ty historické vsuvky se omlouvám, ale právě tyhle sny si musím zapisovat obzvláště pozorně, protože sny a vidiny se zapomínají mnohem snáze, než události odžité.

Za delší prodlevu v pokračování se omlouvám, měla svůj význam. Celý zápis pátrání jsem totiž předávala člověku, který je pro příběh tak důležitý, že jsem jej v něm ještě nezmínila. A ani nevím, jestli to udělám. A čekala jsem na jeho názor, radu, doporučení, svolení.

Už ji mám, takže tento týden budeme pokračovat.

Takže mi prosím do té poslední třetiny držte palce. Abychom ji společně zvládli.

Pokud máte nějaké otázky, dotazy, pište je sem, pokusím se je vyřídit.

11 komentářů to “Rok hledám strýčka Martina”

1. ou said:

21. 9. 2008 at 19:45

palce držím, chci další kapitoly :-)

2. kk said:

21. 9. 2008 at 23:25

těším se na další pokračování, už aby tu bylo :)

3. Ondra said:

22. 9. 2008 at 2:50

Mne se ty historicke vsuvky moc libi! Jen tak dale!

4. eleska said:

22. 9. 2008 at 7:21

Ano, ta historie, je úžasná, někdy mám pocit, že tyto kapitoly ani nepíšeš ty – je to tak… skutečné..

5. Mrk said:

22. 9. 2008 at 8:32

Držím palce a těším se na pokračování ! :-)

6. Misa said:

22. 9. 2008 at 9:53

Ahoj,taky držím palce na pokračování a děkuju za skvělý příběh. PS ty historické vsuvky jsou nej!!!

7. Squirrel said:

22. 9. 2008 at 14:35

Aaaaa…abstak zazehnan kratkym clankem :-) Me se to moc libi, soucasnost i historie. Tesim se na pokracovani.

8. albert said:

22. 9. 2008 at 15:00

Ruku libam Veroniko! Maji Cesi jeste sanci? Jak probiha Vaterbi reinkarnace? Co maji delat vaterbiho stoupenci nyni?

9. Red Dwarf said:

23. 9. 2008 at 18:25

Hurá, pokračování! Historické vsuvky nerušit! A šup šup do poslední (uáááá) třetiny ;o)

10. aleff said:

23. 9. 2008 at 22:11

nejzajímavější sny jsou těsně před probuzením – což je možné transponovat do vývoje příběhu tak, že příběh rozdělí čtenáře na ty, kterým to propojí jejich sny s tvými, a ty, kolem nichž to jen projde / tedy singularita čili nic …

11. Sarit said:

26. 9. 2008 at 10:58

Minulosti není nikdy dost, a navíc to nutí hledat, co člověk z historie zapomněl :-) Absťák se znovu hlásí :-)

Přidejte komentář